Tel Aviv, ook voor een strandvakantie

geplaatst in: blog | 0

Groots, modern, skyline en toch vol sfeer. Dat is misschien wel de beste omschrijving van Tel Aviv. Een levendige stad aan de Middellandse Kust in het westen van Israël. Het is slechts 4,5 uur vliegen naar Tel Aviv, maar je waant je er wel meteen in een heel andere wereld. Een wereld van zon, zee, strand, heerlijk weer en gezellige levendigheid.

De naam van de stad betekent letterlijk ‘lenteheuvel’ en Tel Aviv doet die naam eer aan. Het is er altijd lenteachtig fijn verblijven.

Modern versus oud in Tel Aviv

De stad is indrukwekkend in alle opzichten. De mooi gekleurde avondskyline van Tel-Aviv is er één die niet onderdoet voor andere grote wereldsteden met een veelvoud aan wolkenkrabbers. Modern en levendig tot in elke stoeptegel. Dat is Tel Aviv.

Behalve in het oudste deel van de stad, de wijk Jaffa ( Jaffo ). Ooit was dit een klein dorpje aan de Middellandse Zee, nu is het de meest pittoreske en misschien wel meest charmante wijk van de stad. Je vindt er nog het oude Midden-Oosten terug, met nauwe steegjes, overdekte markthallen en een keur aan straatjes met eetgelegenheden, winkeltjes en boetiekjes.

Strandvakantie Tel AvivTel Aviv

Naast het feit dat de stad zelf veel te bieden heeft op het gebied van vertier, moderne en grote winkelcentra (bijvoorbeeld Dizengoff met 400 winkels), stadsarchitectuur (heel veel witte gebouwen in de befaamde Bauhaus stijl) en een heel aantrekkelijk oud centrum is Tel Aviv een ideale bestemming voor strandvakanties.

De Middellandse Zeestranden zijn er breed, bestaan uit mooi zand, bieden veel voorzieningen en sluiten aan op de kilometerslange Tayelet promenade boulevard. De boulevard koppelt alle stranden aan elkaar en voert de wandelaars desgewenst ook naar de oude haven en het oudste stadsdeel Jaffa met al zijn bezienswaardigheden.

Zonvakantie in Tel Aviv

De Middellandse Zee is als bestemming voor een zon- en strandvakantie altijd ideaal. Het grote pluspunt van Tel Aviv boven alle andere plaatsen langs de Middellandse Zee is dat de stad zich helemaal aan de oostkust van de zee bevindt. Hierdoor is het klimaat er altijd goed. Zelfs in de wintermaanden kun je in deze tweede stad van Israël nog altijd terecht voor een strandvakantie.

Tel Aviv is naast een populaire badplaats ook de grootste studentenstad van Israël. Dit maakt de stad levendig. Er is altijd wel iets te beleven. Feestjes, festivals en een bruisend nachtleven. Je hoeft er in Tel Aviv niet lang naar te zoeken.