Tel Aviv

Tel Aviv kies je ook voor een strandvakantie

Groots, modern, skyline en toch vol sfeer. Dat is misschien wel de beste omschrijving van deze prachtige stad. Een levendige stad aan de Middellandse Kust in het westen van Israël. Het is slechts 4,5 uur vliegen naar Tel Aviv, maar je waant je er wel meteen in een heel andere wereld. Een wereld van zon, zee, strand, heerlijk weer en gezellige levendigheid. De naam van de stad betekent letterlijk ‘lenteheuvel’ en Tel Aviv doet die naam eer aan. Het is er altijd lenteachtig fijn verblijven en ideaal voor een rondreis start

tel avivModern versus oud in Tel Aviv

De stad is indrukwekkend in alle opzichten. De mooi gekleurde avondskyline van Tel-Aviv is er één die niet onderdoet voor andere grote wereldsteden met een veelvoud aan wolkenkrabbers. Modern en levendig tot in elke stoeptegel.

Behalve in het oudste deel van de stad, de wijk Jaffa ( Jaffo ). Ooit was dit een klein dorpje aan de Middellandse Zee, nu is het de meest pittoreske en misschien wel meest charmante wijk van de stad. Je vindt er nog het oude Midden-Oosten terug, met nauwe steegjes, overdekte markthallen en een keur aan straatjes met eetgelegenheden, winkeltjes en boetiekjes.

tel avivStrandvakantie Tel Aviv

Naast het feit dat de stad zelf veel te bieden heeft op het gebied van vertier, moderne en grote winkelcentra (bijvoorbeeld Dizengoff met 400 winkels), stadsarchitectuur (heel veel witte gebouwen in de befaamde Bauhaus stijl) en een heel aantrekkelijk oud centrum is

Een ideale bestemming voor strandvakanties dus.

De Middellandse Zeestranden zijn er breed, bestaan uit mooi zand, bieden veel voorzieningen en sluiten aan op de kilometerslange Tayelet promenade boulevard. De boulevard koppelt alle stranden aan elkaar en voert de wandelaars desgewenst ook naar de oude haven en het oudste stadsdeel Jaffa met al zijn bezienswaardigheden.

Het klimaat en het weer

Welk weer kun je verwachten in Tel Aviv ? Wat is de gemiddelde maximum temperatuur  (°C) en de gemiddelde minimum temperatuur ? Als je een zonvakantie wilt plannen is het best wel belangrijk om te weten wat de gemiddeld  aantal zonuren per dag zijn of welke zeewatertemperatuur je daar kunt verwachten.

Het klimaat van de stad is een warm mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde natte winters. Tel Aviv is een zeer zonnige stad met veel zonuren uur per dag en iets meer dan 500 mm. neerslag per jaar. De stad kent milde wintertemperaturen die overdag rond de 17-18 graden schommelen en ‘s nachts vrijwel nooit het vriespunt bereiken. In de zomer wordt het gemiddeld rond de dertig graden, maar uitschieters daar boven zijn zeer goed mogelijk. De veertig graden grens wordt dankzij de ligging aan de zee echter vrijwel nooit bereikt zodat Tel Aviv een ideale zonvakantie is voor zowel in de zomer als in de winter.

Klimaatcijfers van Tel Aviv

  Gemiddelde maximum temperatuur (°C) Gemiddelde minimum temperatuur (°C) Gemiddeld zonuren per dag Gemiddelde zee temp. (°C)
jan 17 8 6 18
febr 18 8 7 17
maart 20 10 8 17
april 24 13 9 18
mei 26 15 11 21
juni 28 19 12 24
juli 30 21 12 26
aug 31 22 12 28
sept 30 20 10 27
okt 27 17 9 26
nov 24 13 8 23
dec 19 10 6 20

Het weer in Tel Aviv

TEL AVIV WEER