blog

Bethlehem, de stad waar Jezus is geboren

Bethlehem

Bethlehem in Israël

Bethlehem is een stad in Israël. De stad ligt in het zuiden van het land, ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Jeruzalem. Het is de hoofdstad van de streek Judea en Samaria en de zetel van de gemeenteraad van Bethlehem. Het is een van de oudste steden ter wereld en ze werd gesticht in de bronstijd.

De geboorteplaats van Jezus

Bethlehem is bekend als de geboorteplaats van Jezus. Volgens de christelijke traditie werd Jezus geboren in een stal in Bethlehem. De stad trekt jaarlijks duizenden christelijke pelgrims die Jezus’ geboorteplaats willen bezoeken.

Bethlehem is een belangrijke religieuze stad voor christenen, vanwege de aanwezigheid van de Geboortegrot van Jezus. De grot is een plek van bedevaart voor christenen uit de hele wereld. Ook bevinden zich in Bethlehem de Eerste en Tweede Kerk van de Nativiteit, die beiden op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan.

Bethlehem

De Palestijnse Autoriteit

Bethlehem is ook de thuisbasis van de Palestijnse Autoriteit. Deze overwegend islamitische organisatie is verantwoordelijk voor de rechtelijke en bestuurlijke zaken van de Palestijnse gebieden in Gaza en de Westelijke Jordaanoever. De president van de Palestijnse Autoriteit heeft zijn hoofdkwartier in de Muqataa, een complex in Bethlehem.

Bethlehem is een belangrijk economisch en cultureel centrum van de Palestijnse gebieden. In de stad zijn tal van bedrijven en instellingen gevestigd, waaronder de Palestine Investment Bank, de Arab American University en het Palestinian Medical Complex. Er is een levendige muziek- en kunstscene in Bethlehem, met veel optredens en tentoonstellingen in de stad.

Bethlehem

Bezienswaardigheden in Bethlehem

Bethlehem is een historische stad in de Palestijnse gebieden met vele bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Deze bezienswaardigheden omvatten de Geboortekerk, de Dormition Abbey in Jeruzalem, Herod’s Palace in Jeruzalem en de Shepherds Fields Chapel.

De Geboortekerk

De Geboortekerk, of de Church of the Nativity, is een van de oudste kerken ter wereld en is gebouwd op de plek waar Jezus geboren zou zijn.

De Dormition Abbey

De Dormition Abbey is een klooster dat is gebouwd op de plek waar Jezus volgens overleveringen is gestorven.

Herod’s Palace

Herod’s Palace is een archeologische vindplaats die de resten bevat van een koninklijk paleis dat toebehoorde aan koning Herodes.

Shepherds Fields Chapel

Dit is een historische plek waar, volgens de overlevering, de herders waren toen ze het nieuws kregen dat Jezus was geboren. Bethlehem is ook de geboorteplaats van koning David. Er zijn tal van bezienswaardigheden die te maken hebben met deze beroemde koning, zoals de Davidster, een kopie van een beeld van koning David die in het Koninklijk Paleis in Jerusalem staat.

Wat te doen in Bethlehem?

De stad Bethlehem is een historische en religieuze plek in Israël. Er zijn veel bezienswaardigheden en dingen om te doen in deze stad. Hier volgen enkele van de top attracties en activiteiten in Bethlehem.

Bezoek de Kerk van de Geboorte

De Kerk van de Geboorte is een populaire attractie in Bethlehem. Dit is waar Jezus volgens de overlevering geboren is. De kerk is een heilige plek voor christenen en is zeker een bezoek waard.

Bezoek de Herder’s Grot

De Herder’s Grot is een andere historische en religieuze plek in Bethlehem. Dit is waar de herders zouden zijn geweest toen ze het nieuws kregen over de geboorte van Jezus. De grot is een populaire toeristische attractie en is zeker een bezoek waard.

Bezoek Manger Square

Manger Square is een populaire plek in Bethlehem. Dit is de plek waar de kerk van de Geboorte staat. Het is ook de plek waar veel mensen verzamelen tijdens de feestdagen en andere speciale gelegenheden.

Ga naar een kunstgalerie

Bethlehem heeft een aantal kunstgalerijen met het werk van lokale kunstenaars. Het is een leuke plek om door te wandelen en de kunst te bekijken.

Ga naar een restaurant

Er zijn veel goede restaurants in Bethlehem. Enkele van de beste restaurants zijn in de oude stad te vinden. Er zijn allerlei verschillende soorten restaurants in de stad, dus er is vast wel iets naar je smaak.

Cultuur en ontspanning in Bethlehem

Als je op zoek bent naar wat cultuur, is een bezoek aan Bethlehem een must. De oude stad is een historisch belangrijke plek en er zijn verschillende musea die je er kunt bezoeken. Bethlehem is ook bekend om zijn kunst en er zijn verschillende galerijen die je er kunt bezoeken. Als je op zoek bent naar wat ontspanning, zijn er verschillende spa’s en massagecentra in Bethlehem. Er zijn ook tal van goede restaurants, dus als je honger hebt, zal je zeker iets lekkers vinden.

Activiteiten in Bethlehem

Wanneer je in Bethlehem bent, kun je een bezoek brengen aan het Israëlisch museum en de tuinen van het koninklijk paleis. Je kunt ook de kerk van de Geboorte bezoeken en de Grote Moskee. Er zijn ook verschillende winkels en restaurants in Bethlehem.

Het weer en klimaat in Bethlehem

Bethlehem ligt in het Midden-Oosten, op ongeveer 60 kilometer ten westen van de Dode Zee. Bethlehem heeft warme, droge zomers en koele, natte winters. In de zomer loopt de temperatuur er gemiddeld op tot ongeveer 32 graden Celsius, en in de winter daalt de temperatuur er gemiddeld tot ongeveer 15 graden Celsius.

Regenval is er het hele jaar door te verwachten, maar de meeste neerslag valt in de wintermaanden. Sneeuw is zeldzaam in Bethlehem, maar het kan vooral in de bergen in de omgeving vallen. Het weer en klimaat kunnen erg belangrijk zijn voor bepaalde activiteiten in en om Bethlehem. Vooral in de wintermaanden is het belangrijk om de weersomstandigheden in de gaten te houden. In deze tijd van het jaar is het aan te raden om warme kleding mee te nemen naar Bethlehem.

Hotels in Bethlehem

Bethlehem is een historische stad en ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Jeruzalem. Het is een populaire toeristische bestemming en de stad herbergt vele historische bezienswaardigheden, waaronder de Herdersvelden en het getijdenmuseum. Er zijn ook een aantal goede hotels in de stad, waaronder het InterContinental David voor toeristen die op zoek zijn naar wat luxe.

De munteenheid in Bethlehem

Bethlehem is een stad met een bevolking van ongeveer 33.000 inwoners. De lokale munteenheid in Bethlehem is de Israëlische sjekel (NIS). Een enkele NIS is verdeeld in 100 agorot. De NIS wordt uitgegeven in muntjes van 5, 10 en 50 agorot, en bankbiljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 NIS. De NIS is verkrijgbaar bij wisselkantoren, banksites en geldautomaten.

Booking.com

Andere berichten