Bezienswaardigheden in Libanon

Libanon, een bergachtig land in het westelijke deel van Azië, ligt direct aan de kust van de Middellandse Zee. Dit land heeft een unieke vlag, met een ceder in het midden die wordt gemarkeerd door de witte en rode strepen eromheen. De ceder is symbolisch voor alle cederbomen rond dit gebied, dat behoorlijk ruw en ongelijk is. Een rondreis Libanon is ideaal voor iedereen die uitkijkt naar wat avontuur en opwinding. Laten we eerst even de bezienswaardigheden in Libanon doornemen:

Archeologische vindplaatsen

De best bewaarde archeologische vindplaats in Libanon is Anjar. Dit is de enige overgebleven site uit de tijd van de Omajjaden in het hele land, waardoor het extra speciaal is. Als toerist kan je er de hele dag doorbrengen terwijl de tijd voorbij vliegt. De overblijfselen van het grote paleis en het omliggende terrein maken het zo fascinerend. Sommige delen van de plaats zijn gerenoveerd en andere zijn in het herstelproces. Er zijn nog meer archeologische vindplaatsen in Libanon die dateren uit andere periodes. Ze zijn één voor één de moeite waard om te bezichtigen tijdens rondreizen in Libanon.

Het koninklijk paleis in Beiteddine

In de stad Beiteddine staat een prachtig paleis waar de koninklijke familie woonde. Het paleis lijkt bijna op een sprookje, met zijn hoge muren en de toren die in de lucht reikt. De bouw van het paleis begon in 1788 en duurde bijna 30 jaar. Dit komt allemaal tot uiting via het ingewikkelde werk dat aan de muren te zien is en op alle kunstwerken in het paleis.

Een luxe boottocht door de Jeita Grotto

Grot Jeita Grotto is een andere interessante plek om te zien in Libanon. Een luxe boottocht door de grotten is het hoogtepunt van deze plek, waarbij bezoekers een lange reis maken en genieten van de bezienswaardigheden binnen de grot. Nadien kan je een film bekijken over de grotten en de geschiedenis van de plaats. Deze plaats is al open voor het publiek sinds 1958.

De ruïnes van Baalbek

Bezienswaardigheden in Libanon

Bij rondreizen Libanon mag een bezoek aan de ruïnes van Baalbek niet ontbreken. Dit is met stip een van de beste bezienswaardigheden in Libanon. De magnifieke torenhoge pilaren, die het enige zijn dat nog over is van het monument, bewijst hoeveel het heeft weerstaan. Het was een trefpunt voor heel veel veldslagen. Het enige dat er nog van overblijft zijn de ruïnes. Bij een bezoek aan deze ruïnes zal je merken dat het een gebouw is met historische waarde.

Rondreizen langs de kust van Libanon

Terwijl je door de kuststreek reist, is het berggebied van Bsharri een plek om te stoppen en te verkennen. Het is de perfecte setting te midden van bergen. Naar deze plaats gaan mensen naartoe om te wandelen en om de bergen te beklimmen. Ze zijn niet erg hoog, dus de klim duurt niet te lang, maar denk er zeker aan om genoeg water en voorraden mee te nemen. De zomers kunnen er namelijk heet en droog worden. Deze bergketen biedt het beste uitzicht op het omliggende land. Als je van de natuur houdt, moet je er een bezoek brengen tijdens een leuke rondreis Libanon, voordat je afscheid neemt van dit land!

Het klimaat van Libanon

Libanon heeft een typisch mediterraan klimaat met hete, droge zomers en koele, natte winters. De zomers aan de kust zijn heet. In Beiroet gaat de temperatuur er in de zomer gemakkelijk boven 35° Celsius. Vanwege de hoge luchtvochtigheid, zijn zelfs de nachten er warm. De temperaturen schommelen er dan rond de 25° Celsius.

De bergen hebben er echter een ideaal klimaat tijdens de zomer, waar de middagtemperatuur zelden boven de 30° Celsius gaat en de nachten rond de 15° Celsius zijn. Uiteraard is dit veel aangenamer dan aan de kust.
Tijdens de winter heeft Beiroet een temperatuur die rond 17° Celsius schommelt, met een dieptepunt van 11° Celsius tijdens de nacht. De winter is er in de bergen vrij streng, met ijzige temperaturen en hevige sneeuwval.

BEIRUT het weer in Beirut