Jeruzalem

Historisch gezien is Jeruzalem toch wel één van de meest belangrijke steden in de wereld. Er zijn maar weinig mensen die niet weten waar de stad ligt. En nog minder mensen die er nog nooit van gehoord hebben. Het aanbod van (historische) bezienswaardigheden is er dan ook gigantisch. Maar ook op het gebied van moderne cultuur en architectuur is er meer dan genoeg te beleven.

De complexen van de Knesset, moderne grote winkelcentra (Malchashoppingcenter) en een bloeiend economisch hart van de stad zijn hier maar enkele voorbeelden van. De meest in het oog springende is wellicht het bekende gouden koepeldak van de Al Aqsamoskee op de eeuwenoude Tempelberg. Een berg die zowel door Joden als door christenen en moslims als heilig wordt gezien.

Jeruzalem
jeruzalem

Jeruzalem

Jeruzalem is een mooie bestemming voor een geslaagde stedentrip. De stad ligt op maar 4,5 uur vliegen vanaf Nederland en het klimaat is er erg aangenaam. In de zomer lopen de temperaturen op naar 30 graden of meer. In de wintermaanden wordt het er zelden echt heel koud. De oude stad van Jeruzalem is rijk aan smalle straatjes, waarin de warmte van de zon niet heel goed kan doordringen.

Jeruzalem is rijk aan uitstekende hotels en appartementen voor toeristen. In elke prijsklasse is het aanbod goed te noemen.

Bezienswaardigheden Jeruzalem

Jeruzalem trekt mensen van over de hele wereld naar zich toe. Sommigen puur als toerist, anderen als pelgrim. De stad is voor de drie grootste wereldgodsdiensten belangrijk.

Je kunt er van elk geloof een overvloed aan heiligdommen vinden.

Bijvoorbeeld de grote Al-Aqsamoskee, de Rambansynagoge en de Heilige Grafkerk. Maar ook de oude Damascuspoort, de Klaagmuur en de gebouwen van de Knesset zijn zeker de moeite waard.

Jeruzalem
Jeruzalem

Smeltkroes van culturen

Natuurlijk is Jeruzalem door de eeuwen heen ook vaak een stad geweest waar strijd om geleverd is. En nog altijd is het soms onrustig in en om de stad. Laat dit je niet weerhouden van een bezoek aan deze prachtige stad die één en al gedenkwaardige historie uitstraalt. De Israëlische regering is terecht trots op de stad en heeft de bewaking ervan prima op orde.

De oude straten, (overdekte) markten (Arabische souks), winkels en de vele restaurantjes geven de stad een gemoedelijke en levendige uitstraling. De Joden, moslims, christenen en toeristen van over de hele wereld maken Jeruzalem tot een heerlijke smeltkroes van culturen waar je alleen maar vooral nog dagen in rond zal willen blijven dwalen.

De weersverwachting voor Jeruzalem

Welk weer kun je verwachten in Jeruzalem ? Wat is de gemiddelde maximum temperatuur (°C) en de gemiddelde minimum temperatuur in de stad ? Als je stedentrip wilt plannen voor Jeruzalem is het best wel belangrijk om te weten wat de gemiddeld aantal zonuren per dag zijn.

Jeruzalem heeft een mediterraan klimaat. Dit kenmerkt zich door zachte milde winters. En hoewel sneeuwval af en toe voorkomt zijn temperaturen onder nul redelijk zeldzaam. De zomermaanden juni, juli, aug en september zijn warm met temperaturen van rond de dertig graden maar weinig neerslag.  De meeste neerslag valt in de herfst en in de lente.

Klimaatcijfers voor Jeruzalem

  Gemiddelde maximum temperatuur (°C) Gemiddelde minimum temperatuur (°C) Gemiddeld zonuren per dag
jan 13 5 6
febr 15 5 7
maart 17 7 8
april 22 10 9
mei 26 13 11
juni 29 16 13
juli 30 18 13
aug 30 18 12
sept 29 17 11
okt 26 14 9
nov 20 10 8
dec 15 6 6

Het weer voor deze week in Jeruzalem

JERUSALEM WEER