• Jeruzalem

Jeruzalem en zijn bezienswaardigheden

geplaatst in: blog | 0

Historisch gezien is Jeruzalem toch wel één van de meest belangrijke steden in de wereld. Er zijn maar weinig mensen die niet weten waar de stad ligt. En nog minder mensen die er nog nooit van gehoord hebben. Het aanbod van (historische) bezienswaardigheden is er dan ook gigantisch. Maar ook op het gebied van moderne cultuur en architectuur is er meer dan genoeg te beleven.

De complexen van de Knesset, moderne grote winkelcentra (Malchashoppingcenter) en een bloeiend economisch hart van de stad zijn hier maar enkele voorbeelden van. De meest in het oog springende is wellicht het bekende gouden koepeldak van de Al Aqsamoskee op de eeuwenoude Tempelberg. Een berg die zowel door Joden als door christenen en moslims als heilig wordt gezien.

Stedentrip Jeruzalem

Jeruzalem is een mooie bestemming voor een geslaagde stedentrip. De stad ligt op maar 4,5 uur vliegen vanaf Nederland en het klimaat is er erg aangenaam. In de zomer lopen de temperaturen op naar 30 graden of meer. In de wintermaanden wordt het er zelden echt heel koud. De oude stad van Jeruzalem is rijk aan smalle straatjes, waarin de warmte van de zon niet heel goed kan doordringen.

Jeruzalem is rijk aan uitstekende hotels en appartementen voor toeristen. In elke prijsklasse is het aanbod goed te noemen.

Bezienswaardigheden JeruzalemJeruzalem

Jeruzalem trekt mensen van over de hele wereld naar zich toe. Sommigen puur als toerist, anderen als pelgrim. De stad is voor de drie grootste wereldgodsdiensten belangrijk. Je kunt er van elk geloof een overvloed aan heiligdommen vinden. Bijvoorbeeld de grote Al-Aqsamoskee, de Rambansynagoge en de Heilige Grafkerk. Maar ook de oude Damascuspoort, de Klaagmuur en de gebouwen van de Knesset zijn zeker de moeite waard.

Smeltkroes van culturen

Natuurlijk is Jeruzalem door de eeuwen heen ook vaak een stad geweest waar strijd om geleverd is. En nog altijd is het soms onrustig in en om de stad. Laat dit je niet weerhouden van een bezoek aan deze prachtige stad die één en al gedenkwaardige historie uitstraalt. De Israëlische regering is terecht trots op de stad en heeft de bewaking ervan prima op orde.

De oude straten, (overdekte) markten (Arabische souks), winkels en de vele restaurantjes geven de stad een gemoedelijke en levendige uitstraling. De Joden, moslims, christenen en toeristen van over de hele wereld maken Jeruzalem tot een heerlijke smeltkroes van culturen waar je alleen maar vooral nog dagen in rond zal willen blijven dwalen.

bezienswaardigheden Israel