blog

Rode Zee

Rode Zee

Misschien is het wel de meest bekende vakantiebestemming in de winter. De Rode Zee ligt ingeklemd tussen Saudi-Arabië in het oosten en Egypte, Sudan en Eritrea in het westen. Stuk voor stuk landen waar de temperaturen hoog op kunnen lopen. In de zomer is de gemiddelde temperatuur rond de Rode Zee zo’n 30 graden. Ga je tussen april en oktober naar de Rode Zee, dan hoef je niet raar op te kijken van elke dag 40 graden op de thermometer. Heerlijke temperaturen om vooral niets te doen.

Heel complete zonvakantie

De accommodaties rond de Rode Zee zijn uitstekend te noemen. Zowel in Egypte, met de bekende badplaatsen zoals Sharm-el-Sheikh en Dahab als ook in Jordanië (Akaba) of Israël (Eilat). De laatste twee badplaatsen liggen allebei aan een noordelijke uitloper van de Rode Zee, de Golf van Akaba.

Naar welk land je ook gaat, je kunt overal kiezen uit prima (all inclusive) vakanties. Dagenlang genieten van de zon en de diepblauwe zee, afgewisseld met heerlijke maaltijden en tussendoortjes is alles wat je hoeft te doen tijdens je vakantie naar de Rode Zee.

Excursies en toerisme in de omgeving van de Rode Zee

Natuurlijk is al dat luieren, eten, duiken, zwemmen en van de zon genieten eigenlijk alles wat je nodig hebt, maar af en toe iets ondernemen om de omgeving wat beter te leren kennen is ter afwisseling zeker een aanrader.

De Rode Zee is een zee met historie en ligt in een gebied met minstens zoveel historie. Wat te denken van de bezienswaardigheden uit het oude Egypte? Vanuit veel resorts, appartementen of hotels langs de Rode Zee worden heel regelmatig excursies naar diverse bezienswaardigheden georganiseerd.

Bezienswaardigheden Rode Zee

De meest bekende berg uit de Bijbel is misschien wel de Sinaïberg. Hier ontving volgens het Oude Testament Mozes de stenen tafelen met de Tien Geboden erop. Niet alleen vanwege de indrukwekkende historie is een bezoek aan de 2637 meter hoge berg een aanrader. Het uitzicht vanaf de berg is fenomenaal. Op heldere dagen zie je niet alleen de steden aan de kust, maar ook de omliggende woestijnen van Egypte, Jordanië en Saudi-Arabië. Zelfs de groene Nijldelta doemt op in het westen.

Naast een bezoek aan de Sinaï woestijn en bergen mag een bezoek aan de bezienswaardigheden uit het oude Egypte niet ontbreken. Deelname aan excursies naar het Dal der Koningen, de beroemde piramides of de tempel complexen van Karnak of Abu Simbel leveren je ongetwijfeld een prachtige herinnering op aan je vakantie naar de Rode Zee.

Andere berichten