blog

Golf van Akaba

Golf van Akaba

De Golf van Akaba  ( Aqaba) is een smalle, diepe zijarm aan de noordzijde van de Rode Zee. De golf ligt tussen het Egyptische Sinaï schiereiland in het westen en Jordanië en Saudi-Arabië in het oosten. Ook Israël heeft met de stad en badplaats Eilat een stukje Golf van Akaba in handen.

Het is een ideale vakantiebestemming voor mensen die zon, zee en strand zoeken. De zandstranden zijn schitterend, de zee zelf is zo mogelijk nog mooier en de gemiddelde dagtemperatuur is 30 graden Celsius. Ook de watertemperatuur van zo’n beetje rond de 22 graden Celsius mag er zijn.

Duiken, snorkelen en zwemmen

In de Golf van Akaba mag minimaal één keer duiken of snorkelen om de prachtige onderwaterwereld te zien niet ontbreken. De Rode Zee en de Golf van Akaba staan wereldwijd bekend als bijna de meest ideale bestemming om schitterende koraalriffen te bekijken.

Voorzien van een duikuitrusting gaat dat het beste, maar ook met een duikbril, zwemvliezen en snorkel zul je zonder moeite de mooie onderwaterwereld langs de kusten kunnen ontdekken. Tijdens het zwemmen in het helderblauwe water van de Golf van Akaba zul je omgeven worden door kleurrijke vissen (ongeveer duizend soorten), schitterende koralen (zo’n 230 soorten) en in dieper water door ook de rode zeewieren die de Rode Zee waarschijnlijk ooit zijn naam hebben gegeven.

Akaba of Aqaba: toeristisch aantrekkelijke stad bij uitstek

De Golf van Akaba is een vakantiebestemming waar je het hele jaar welkom bent. Het klimaat is er zo goed dat je er zelfs in de wintermaanden prima kunt zwemmen in het diepblauwe, warme water van de golf. Stranddagen organiseren in januari ? Gewoon doen. Geen enkel probleem in Akaba.

Wanneer je naast het zwemmen, duiken, op het strand liggen en watersporten ook nog op zoek bent naar een leuk en levendig stadscentrum,dan is een verblijf in of rond Akaba (Aqaba) stad een aanrader. De stad heeft een gezellig centrum en biedt alles wat nodig is voor het beleven van een fijne vakantie. Restaurants, winkels en Arabische markten.

Dana, Petra, Sinaï en Wadi Rum

Iets verder landinwaarts heeft zeker Jordanië ook veel natuurschoon in de aanbieding. Denk hierbij aan het Dana Nationaal Park en de bijzondere Wadi Rum woestijn. Ook historische bezienswaardigheden zoals de rode stad Petra zijn een bezoek meer dan waard.

Verblijf je aan de Egyptische zijde van de Golf van Akaba? Ga dan de Sinaï woestijn in en geniet van het fenomenale uitzicht vanaf de historische en 2637 meter hoge Sinaïberg.

Andere berichten