Eilat, 5 uur vliegen en je bent er!

geplaatst in: blog | 0

Een Europese stad in het Midden-Oosten. Zo profileert Eilat zich het liefst. En dat is terecht. Eilat ligt op slechts 3 kilometer van de Jordaanse stad Akaba (of Aqaba) aan de Golf van Akaba, maar ligt toch echt op Israëlisch grondgebied. Helemaal in het uiterste zuidpuntje van het land. Binnen een straal van slechts een paar kilometer vanaf Eilat sta je in Egypte of Jordanië. Wat de stad een prima uitvalsbasis voor diverse daguitstapjes en excursies maakt.

Gemiddelde dag- en watertemperaturen EilatEilat

Voor een schitterende en warme strandvakantie hoef je helemaal niet naar het andere eind van de wereld te vliegen. Israël is al ver genoeg. Eilat ligt op 5 vlieguren vanaf Schiphol en heeft zelfs in de wintermaanden nog altijd een dagtemperatuur van rond de 20 graden Celsius. In de zomer kunnen de temperaturen het dubbele daarvan makkelijk halen. De zee is in elk jaargetijde de meest geschikte plek om in of aan te verblijven. De watertemperatuur ligt in de wintermaanden nog altijd rond de 20 graden.

Zon, zee en zwemmen

Eilat trekt al decennia zwemmers, watersporters, snorkellaars en duikers. De Rode Zee staat per definitie bekend om het heldere, blauwe water met het hele jaar bijzonder aangename temperaturen om erin te zwemmen. Maar de Golf van Akaba en Eilat in het bijzonder zijn ook een waar paradijs voor mensen die op zoek zijn naar een schitterende onderwaterwereld.

Je vindt er meer dan 200 soorten koraal en ook nog eens minstens vijf keer zoveel soorten kleurrijke vissen. Een bezoek aan Eilat is niet compleet zonder minimaal elke dag even de koraalriffen en vissen bekeken te hebben. Duiken is de meest ideale manier om dit te doen, maar ook met een standaard snorkeluitrusting kom je een heel eind.

Duikbrevet, surfen of glasbodemboot

Wanneer je uiteindelijk toch meer de diepte in wil, dan is Eilat de perfecte plek om je duikbrevet te halen. Het aanbod van duikscholen is bijna nergens zo groot als daar. Ook surfscholen zijn goed vertegenwoordigd in deze stad van watersporters. En wanneer je niet wilt snorkelen, duiken of surfen, dan zijn er altijd nog de glasbodemboten. Ga met een boot mee en zie superrelaxed door de bodem van de boot de prachtige koralen en vissen langskomen.

Bruisend centrum en boulevard

Wat Eilat zo uniek maakt in het Midden-Oosten is de gezellige levendigheid van het centrum. Eilat beschikt over een boulevard en een centrum met volop restaurants, terrasjes, winkels, markten en een bruisend nachtleven. Uniek voor de Rode Zee.